Új Egyenlőség online magazin

Az Új Egyenlőség igényes tartalmú, ám populáris társadalomelméleti magazin, amely a gazdasági demokrácia alapértékeit – egyenlőség, szabadság, igazságosság és szolidaritás – képviseli. Célközönségünk a politizáló közvélemény egésze, amelyet tágítani kívánunk jelenleg nem tárgyalt kérdések tematizálásával és életben tartásával. Alapos elemzéseink a magyar társadalom nagyobb horderejű kérdéseiről szólnak.

Az Új Egyenlőség magazin weboldala

Közbeszélgetések

Nagy horderejű társadalmi kérdések megvitatása nyilvános rendezvényen, a témák neves képviselőivel, kutatóival, szakértőivel a magazin főszerkesztőjének, szerkesztőinek moderálásában. A havi rendszerességű Közbeszélgetés rendezvényeket a Friedrich Ebert Alapítvánnyal (FES) közösen szervezzük

A közbeszélgetésekről készült videó felvételeket az Új Egyenlőség magazinban is közzé tesszük.

Szakkollégiumi közbeszélgetések

Pályázat kiírása egyetemi szakkollégiumokkal közösen egyetemi hallgatók részére „Versenyképesség és társadalmi igazságosság” témakörben. A beérkező dolgozatokat az Új Egyenlőség magazin szerkesztősége az adott szakkollégiummal közösen szervezett hallgatói fórum előtt értékeli, és a legsikeresebb dolgozatokat a magazinban megjelenteti.

Városházi esték

A XV. kerületi Önkormányzat és az Új Egyenlőség közös rendezvénysorozata. A pódiumbeszélgetéseken az Új Egyenlőség szerkesztői és közismert szakértők: egyetemi tanárok, társadalomtudósok, kutatók vesznek részt. A pódiumbeszélgetések célja a társadalmat, a lakosságot foglalkoztató társadalmi kérdések megvitatása szakértőkkel és a részt vevő közönséggel.

Tartalomszolgáltatás

Az Új Egyenlőség szellemi műhelyében született hosszabb tanulmányok tartalmának szélesebb körű megismertetése érdekében együttműködünk napi és hetilapokkal. A gazdasági demokrácia alapértékeinek – egyenlőség, szabadság, igazságosság és szolidaritás – szempontjai alapján készített elemző írásokat a napi és hetilapok műfaji kereteinek megfelelően átdolgozva közlésre átadjuk. A Népszavával való együttműködésünkben készült első elemzés itt olvasható.